China va testa autoturismele Volkswagen pentru emisiile poluante

China va testa autoturismele Volkswagen pentru emisiile poluante
Foto: rushlane.com

Urmând exemplul Statelor Unite, Europei și Japoniei, China dorește să testeze dacă vehiculele Volkswagen de pe teritoriul său respectă standardele privind emisiile poluante.

Într-un comunicat al Ministerului pentru Protecția Mediului, se arată că niciun vehicul cu motor diesel dintre cele 11 milioane implicate în scandalul dieselgate, nu este fabricat în China, dar aproximativ 1.900 dintre acestea au fost importate, informează mediafax.

Autoritatea pentru controlul calității din China este “extrem de îngrijorată în privinţa mecanismului instalat pe automobilele diesel ale VW pentru reducerea emisiilor în timpul testelor şi va lua măsurile care se impun”.

Divizia Volkswagen China a rechemat în service un număr de 1.950 de vehicule cu motoare diesel modificate, toate acestea fiind importate.

„Volkswagen ar dori să îşi ceară scuze pentru orice inconvenient provocat clienţilor săi”, se arată într-un comunicat în care VW precizează că va face orice este posibil pentru a-și recâștiga încrederea pierdută.

Volkswagen a recunoscut că a montat pe autoturismele cu motoare diesel, softuri ilegale care modificau cantitatea de emisii poluante în timpul testelor. În acest scandal sunt incluse peste 11 milioane de autoturisme la nivel global.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`