Stare de urgență! Vanuatu a fost lovit simultan de un nou ciclon şi de un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade (VIDEO)

Stare de urgență! Vanuatu a fost lovit simultan de un nou ciclon şi de un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video/ YT

După ce Vanuatu a fost lovit simultan de un nou ciclon şi de un cutremur cu magnitudinea 6,5, statul insular din Pacific a declarat vineri stare de urgenţă, informează AFP, notează Agerpres.

Potrivit Institutului American de Geofizică, seismul a avut loc la ora 18:04 GMT, la zece kilometri adâncime în largul insulei Espiritu Santo şi la 82 de kilometri sud-vest de satul Port-Olry. Cutremurul a fost urmat de o replică cu magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter.

Stare de urgenţă după un seism puternic şi un nou ciclon

Centrul de avertizare de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a afirmat, într-un comunicat, că nu a existat nicio avertizare de tsunami după primul cutremur.

Mai mult decât atât, Vanuatu a fost lovit şi de ciclonul Kevin, ceea ce a determinat autorităţile să declare stare de urgenţă, a transmis purtătorul de cuvânt al guvernului, Joe Harry Karu.

Momentan nu au fost raportate victime, conform unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Crucii Roşii din Pacific, Soneel Ram.

Locuitorii erau închişi în case în momentul producerii seismului, în timp ce vânturile puternice ale ciclonului smulgeau acoperişuri ale clădirilor şi copaci.

Vanuatu, sub asediul dezastrelor naturale

Cu vânturi care au atins 200 de kilometri pe oră, ciclonul Judy a măturat Vanuatu acum două zile.

De asemenea, ploile torenţiale au inundat drumurile, iar electricitatea şi comunicaţiile sunt încă parţial întrerupte după aceste intemperii.

Secretarul general al Crucii Roşii din Vanuatu, Dickinson Tevi, a avertizat despre posibile pagube majore.

„Oamenii de pe (insula Espiritu) Santo au simţit cutremurul, dar nu au putut ieşi să evalueze pagubele din cauza vântului puternic”, a declarat Tevi pentru AFP din capitala Port Vila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)