Senatul va putea vinde suveniruri, articole de artizanat și alte mărunțișuri la Palatul Parlamentului

Senatul va putea vinde suveniruri, articole de artizanat și alte mărunțișuri la Palatul Parlamentului
Foto: Pixabay

Actuala legislație nu permite Senatului României vânzarea cu amănuntul a unor suveniruri, articole de artizanat și a altor asemenea obiecte.

Se presupune că astfel, Senatul se va alege cu bani și promovare

Potrivit unui proiect de Hotărâre aflat miercuri pe agenda Guvernului, Senatul ar acumula venituri și o mai bună promovare a imaginii instituției în țară și în afară după ce va putea vinde suveniruri, articole de artizanat și alte asemenea obiecte în spațiile administrate la Palatul Parlamentului.

Clădirea Palatului Parlamentului este înscrisă în „Cartea Recordurilor“, la capitolul „Clădiri Administrative”, pe locul al doilea în lume, după clădirea Pentagonului fiind vizitată, anual, de un număr mare de persoane.

„De asemenea, precizăm că spaţiile şi bunurile deţinute de Senat pot asigura organizarea de manifestări culturale şi artistice, cum ar fi: lansări de cărţi şi de alte publicaţii editoriale, conferinţe, simpozioane, expoziţii, seminarii, manifestări sportive şi altele asemenea de către autorităţi sau organisme publice interne şi internaţionale, persoane juridice sau fizice, române sau străine.”, se arată în nota de fundamentare, pe lângă vânzarea de mărunțișuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`