Casa verde 2023. De ce acte ai nevoie pentru a accesa programul

Casa verde 2023. De ce acte ai nevoie pentru a accesa programul
Sursa foto: Freepik

Aproximativ 150.000 de români ar putea beneficia de finanțare pentru achiziția panourilor solare prin intermediul programului Casa Verde, care ar putea fi lansat la finalul lunii martie.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru finanțare

În 2023, bugetul pentru programul Casa Verde a fost majorat la 3 miliarde de lei. 150.000 de români ar putea beneficia de finanțare, dacă depun solicitări de finanțare până la epuizarea tuturor fondurilor alocate.

În prezent, ghidul programului este în lucru. Acesta urmează să fie transmis Ministerului Mediului în următoarea perioadă, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu.

„AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentruCe acte sunt n anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, a declarat AFM, potrivit observatornews.ro.

Programul Casa Verde va începe, cel mai probabil, la finalul lunii martie, potrivit afirmațiilor Ministrului Mediului din luna ianuarie. Numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus.

Actele necesare pentru finanțare sunt:

  • carte de identitate;
  • extras de carte funciară;
  • dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local;
  • certificatul de racordare.

Care sunt condițiile pentru a fi considerat eligibil pentru Programul Casa Verde

AFM anunță că eligibil este solicitantul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • este persoană fizică şi are domiciliul pe teritoriul României;
  • este proprietar/coproprietar al imobilului – teren și al imobilului – construcţie pe care se implementează sistemul de încalzire pentru care se solicită finanţare; imobilele nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
  • nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugetul/bugetele local/locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;
  • în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărare judecătorească definitivă;
  • nu a mai primit finanțare în cadrul aceluiași program pentru același imobil în sesiunile derulate anterior.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`