Proiect de lege: Elevii cu afecțiuni cronice ar putea face cursuri în spital

Proiect de lege: Elevii cu afecțiuni cronice ar putea face cursuri în spital
Sursa foto: Pixabay

Toți copiii cu boli grave ar putea învăţa de pe patul de spital potrivit proiectului de lege „Școala din spital”.

Este vorba despre copiii care sunt spitalizați pe o perioadă mai îndelungată, mai mult de 4 săptămâni

Potrivit proiectului, pentru antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii care, din motive medicale sau din cauza unei dizabilităţi, sunt nedeplasabili, se organizează şcolarizare la domiciliu, pe o perioadă determinată, în funcţie de nevoile acestora, în conformitate cu metodologia de organizare şi funcţionare a şcolarizării la domiciliu, aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei.

„Şcoala din spital” este un program în cadrul căruia procesul de învăţământ se realizează individual, în grupe sau clase, în unitatea sanitară în care copiii se află sub tratament, în monitorizare medicală sau la recuperare, după cum prevede proiectul de lege a învăţământului preuniversitar.

Înscrierea în program

„Înscrierea antepreşcolarului, preşcolarului sau a elevului în „Şcoala din spital” se realizează la cererea părinţilor/ reprezentantului legal, în conformitate cu metodologia de organizare şi funcţionare a „Şcolilor din spital” aprobată prin ordin al ministrului educaţiei. Antepreşcolarul, preşcolarul sau elevul beneficiază de rezervarea locului de şcolarizare în cadrul unităţii de învăţământ la care a fost şcolarizat anterior înscrierii în „Şcoala din spital” şi are dreptul de a reveni în unitatea de învăţământ, oricând în timpul anului şcolar”, se arată în proiect.

Elevii aflați în anii de studiu terminali

Şcoala din Spital va curpinde un program diferențiat, un număr de ore alocat în funcție de perioada de spitalizare şi de anul de studiu în care este înmatriculat elevul.

Elevii cuprinşi în forma de şcolarizare din spital în clasa a VIII-a, diagnosticaţi cu boli cronice invalidante, cu afecţiuni maligne, cu alte boli ameninţătoare de viaţă sau cu afecţiuni care necesită spitalizare îndelungată şi/ sau imobilizare la domiciliu, sunt admişi pe locuri speciale în clasa a IX-a fără susţinerea evaluării naţionale, în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a admiterii în liceu, elaborată de Ministerul Educaţiei şi dată publicităţii, pentru fiecare generaţie, cel mai târziu la începutul clasei a VIII-a.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:02 - Marea prigoană împotriva străinilor. Trump trimite armata la granița cu Mexicul
23:57 - Funeriu, candidat la prezidențiale, nu vrea susținerea partidelor: Un om care și-a reprezentat țara la olimpiade internaționale, cum sunt eu, nu cere sprijinul corijenților / Nu putem face din România o țară mare cu politicieni mici (VIDEO)
23:48 - Cinci bărbați din Vâlcea au fost arestați. Ei au răpit un tânăr pentru a-i fura criptomonedele, în valoare de zeci de mii de euro
23:32 - Călin Georgescu, desființat de un fost ministru al Educației: „Un simptom al faliilor din societate, precum mucii la răceală”
23:17 - Buzău: Familia copilei de 13 ani hărțuită de profesorul de matematică se teme pentru siguranța ei la școală. Bărbatul de 66 de ani revine la catedră. „Nu știu ce se va întâmpla”
22:58 - Accident mortal în Mehedinți. Un șofer s-a izbit într-un cap de pod după ce a pierdut controlul volanului
22:52 - Crin Antonescu, despre o eventuală retragere a lui Iohannis de la Cotroceni: „N-ar rezolva toată tensiunea din societate, dar ar fi un pas” (VIDEO)
22:40 - Fiica lui Crin Antonescu ocupă o poziție importantă într-o companie elvețiană. Irina face carieră în afaceri internaționale
22:25 - Mii de dolari pentru a posta pe Facebook și Instagram. Cum pot creatorii de conținut să primească banii
22:20 - Surse: Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, ar fi fost denunţat la DNA chiar de Vladimir Ciorbă, patronul Nordis. Acuzațiile