Unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume a fost prins în Bucureşti. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație

Unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume a fost prins în Bucureşti. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație
Sursa foto: Twitter

Mohammad Ibrahim Bazzi, un cetățean libanez și belgian considerat un finanțator cheie al grupării militante Hezbollah, susținută de Iran, a fost arestat vineri la București, au anunțat autoritățile federale americane, transmite arabnews.

Mohammad Ibrahim Bazzi, în vârstă de 58 de ani, care a fost etichetat ca „terorist global” de către Statele Unite în 2018, când s-a anunțat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre localizarea sa, a dirijat milioane de dolari către Hezbollah de-a lungul anilor, au spus autoritățile.

Procurorul american Breon Peace din Brooklyn a declarat că extrădarea lui Bazzi și a cetățeanului libanez Talal Chahine, în vârstă de 78 de ani, a fost solicitată pe baza acuzațiilor cuprinse într-un rechizitoriu realizat luna trecută la tribunalul federal din Brooklyn.

Unul dintre cei mai căutați teroriști a fost arestat la București

Rewards for Justice anunța că oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații care duc la perturbarea mecanismelor financiare ale Hezbollah.

Mohammad Ibrahim Bazzi, care operează sau face tranzacții în Belgia, Liban, Irak și mai multe țări din Africa de Vest, este un finanțator cheie pentru Hezbollah. Bazzi a generat milioane de dolari pentru Hezbollah prin afacerile sale.

Bazzi fie deține, fie controlează Global Trading Group NV, Euro African Group LTD, Africa Middle East Investment Holding SAL, Premier Investment Group SAL Offshore și Car Escort Services S.A.L. Off Shore, toate acestea fiind companii sancționate de SUA prin care Bazzi a oferit milioane de dolari către Hezbollah.

La 17 mai 2018, Departamentul Trezoreriei SUA l-a desemnat pe Mohammad Ibrahim Bazzi drept terorist global special desemnat în conformitate cu Ordinul executiv 13224.

Ca urmare a acestei desemnări, printre alte consecințe, toate proprietățile și interesele în proprietatea Bazzi care sunt supuse jurisdicției americane sunt blocate, iar amricanilor le este în general interzis să se angajeze în orice tranzacții cu Bazzi.

În plus, este considerată o infracțiune să oferi sau să încerci sau să ajuți cu bună știință prin oferirea de sprijin material sau resurse financiare pentru Hezballah, o organizație teroristă străină așa cum este desemnată de SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`