Aproximativ 8.000 de persoane au protestat în Germania împotriva politicii de primire a refugiaților

Aproximativ 8.000 de persoane au protestat în Germania împotriva politicii de primire a refugiaților
Foto: usnews.com

Politica de primire a refugiaților adoptată de Angela Merkel a produs noi nemulțumiri în rândul cetățenilor. Aproximativ 8.000 de persoane au participat la miercuri seara la un protest organizat la Erfurt, în estul Germaniei, relatează Agerpres, citând DAP și AFP.

Demonstațiile împotriva politicii de primire a refugiaților au luat amploare, în contextul în care Germania se așteaptă să primească cel puțin 800.000 de refugiați și imigranți în acest an.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat că solicitările de azil care vin în număr tot mai mare în Germania reprezintă “cea mai dificilă sarcină a țării de la Reunificare”, criticând totodată țările est-europene care nu acceptă cotele obligatorii de refugiați.

Nemulțumirile sunt intensificate și de disputele din centrele de primire. Marți, cinci persoane au fost rănite într-un adăpost din Hamburg. Astfel de neînțelegeri au mai avut loc și săptămâna trecută, între cetățeni afgani și sirieni.

Politica Angelei Merkel în privința imigranților i-a adus acesteia nenumărate critici. După ce inițial a susținut că aceștia trebuie primiți și integrați în Europa, cancelarul, vâzând că nu mai face față valului de refugiați, și-a schimbat opinia radical. Astfel, Merkel a decis închiderea provizorie a frontierelor, desființând practic Spațiul Schengen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`