Israelul duce "o luptă până la moarte împotriva terorismului palestinian". Netanyahu: Acționăm împotriva oricărui pericol

Israelul duce "o luptă până la moarte împotriva terorismului palestinian". Netanyahu: Acționăm împotriva oricărui pericol
Foto: Euronews.com

Violențele între palestinieni și forțele de ordine israeliene se intensifică în Cisiordania și Iersusalimul de Est. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că statul pe care îl conduce va duce „o luptă până la moarte împotriva terorismului palestinian”

“Folosim forțe de ordine suplimentare. Acestea au instrucțiuni foarte clare de a acționa împotriva oricărui pericol pentru viața proprie și a altor oameni nevinovați. Suntem garanții locurilor sfinte islamiste. Niciun alt monument nu arată ca orașul sirian Palmira” , a spus Netanyahu, conform euronews.com.

Pe de altă parte, președintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut Israelului să înceteze violențele asupra poporului său: “Israelul trebuie să înceteze agresiunea. Ne dorim să ajungem la o soluție printr-o metodă pașnică. Să fie pace”.

Israelul a început marți demolarea caselor aparținând familiilor palestinienilor acuzați de comiterea de atacuri la Ierusalim, după ce premierul Benjamin Netanyahu a dat undă verde forțelor israeliene să-și înăsprească acțiunile represive în contextul violențelor din Cisiordania și Ierusalimul de Est.

Marți, armata israeliană a demolat casele familiilor a doi palestinieni care au comis atacuri anul trecut. Cei doi au fost împușcați pe loc.

De asemenea, armata israeliană a anunțat că a demolat casa familiei lui Mohammed Jaabis, acuzat de Israel de comiterea în august 2014 a unui atac cu un excavator împotriva unui autobuz la Ierusalim. Și acesta a fost împușcat pe loc de forțele de ordine israeliene.

Aceste demolări intervin pe fondul violențelor comise în Cisiordania și Ierusalimul de Est ocupat și după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări luni seară că nu va exista ‘nicio limită în lupta până la moarte împotriva terorismului palestinian’.

El a făcut referire la incursiunile fără precedent ale forțelor de securitate în cartierele palestiniene din Ierusalim, la desfășurarea a sute de soldați în Cisiordania și a mii de polițiști la Ierusalim, precum și la preconizata demolare a caselor autorilor atentatelor sau ale familiilor acestora.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`