Franța și Germania au fost țările care au insistat cel mai mult ca România și Bulgaria să nu adere acum la Spațiul Schengen

Franța și Germania au fost țările care au insistat cel mai mult ca România și Bulgaria să nu adere acum la Spațiul Schengen
Foto: dw.com

Franța și Germania au insistat cel mai mult ca România și Bulgaria să nu fie primite în Spațiul Schengen, iar Franța a cerut ca subiectul nici să nu intre pe ordinea de zi a Consiliului JAI, informează Agerpres, care citează surse oficiale.

„Franța a fost cea care a dat tonul și care imediat a convins și Germania să i se alăture în a nu accepta România în spațiul Schengen. Au urmat Olanda și Finlanda, oricum Olanda își asumase mai demult această poziție oficial. În aceste condiții, România, dar și Bulgaria au acceptat ca acest punct să nu fie introdus pe ordinea de zi a ședinței JAI, la sugestia Franței și Germaniei. Dacă se punea pe ordinea de zi aderarea și România primea vot negativ, țara noastră ar fi trebuit să o ia de la zero în ce privește procedurile tehnice, iar asta ar mai fi durat încă cel puțin un an și jumătate de proceduri”, au declarat sursele oficiale.

Klaus Iohannis și Victor Ponta au decis să accepte amânarea discuției în cadrul Consiliului JAI pe tema aderării României la Schengen.

Sursele citate au mai precizat că România mai are de așteptat reașezarea spațiului Schengen, în condițiile în care, după criza imigranților, este nevoie de o regândire a acestuia, proces care va dura cel puțin un an și jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)
20:38 - Călin Georgescu, îndemn la „Marea Unire Juridică”. Ce apel a făcut către susținătorii săi (VIDEO)