Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, construit la Arad / Investiția este de peste un miliard de euro

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, construit la Arad / Investiția este de peste un miliard de euro
Sursa foto: Captură Video YouTube: Antena 3 CNN

România va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, acesta urmând să fie construit în Arad. Investiția este de peste un miliard de euro.

Investiție de peste un miliard de euro pentru cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa costă nu mai mult de un miliard de euro și va fi construit la Arad. Pentru realizarea acestuia, 800 de milioane de euro vor merge spre construcția parcului și 200 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru construirea unei unități de stocare a energiei, cu o capacitate de aproximativ 500 MegaWați.

Lucrările parcului vor începe, cel mai probabil, în luna iulie sau august. Stația se va întinde pe o suprafață de 20 de hectare, având baterii mari cât niște containere de marfă, potrivit antena3.ro.

„Acest proiect completează construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa. Vorbim de o staţie de stocare care va fi ridicată pe 20 de hectare în teritoriul comunei Grăniceri. Aici vor exista, pe platforme betonate, baterii de dimensiunile unor containere de marfă.

Va fi cea mai mare capacitate de stocare a energiei regenerabile din Europa, iar investiţia se va ridica la aproximativ 200 de milioane de euro, pe lângă investiţia de 800 de milioane de euro în parcul fotovoltaic Pilu – Grăniceri”, a declarat primarul comunei Grăniceri, Petru Claudiu Bătrînuț.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`