Dan Tesloianu, unul dintre medicii acuzați că reutilizau stenturi de la pacienți decedați, a avut deja un dosar la DNA, clasat după 4 zile

Dan Tesloianu, unul dintre medicii acuzați că reutilizau stenturi de la pacienți decedați, a avut deja un dosar la DNA, clasat după 4 zile
Sursă foto: captură YT

Cardiologul ieșean suspectat de procurori că ar fi reutilizat dispozitive medicale intracardiace la peste 170 de pacienți a fost acuzat în trecut de luare de mită în formă continuată.

Dan Tesloianu este unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din Iași

Dosarul a fost clasat de fostul șef al DNA Iași, Emilian Eva, care a ajuns ulterior să fie anchetat pentru vânzarea unor tablouri obținute de la doctorul Tesloianu, potrivit Libertatea.

Dan Tesloianu este unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din Iași. Conform Ziarul de Iași, el este principalul vizat de ancheta procurorilor privind refolosirea unor dispozitive medicale prelevate de la pacienți decedați. Tesloianu activează la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” și nu este la prima confruntare cu procurorii.

În 2011, a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul a fost închis, în 2015, de fostul șef al DNA Iași, Emilian Eva.

Acesta a ajuns să fie anchetat la rândul său pentru vânzarea a peste 200 de tablouri, unele dintre ele fiind false.

Majoritatea proveneau de la cardiologul Dan Tesloianu, care are reputația de a fi colecționar de artă. Familia Tesloianu deține astăzi o colecție de artă estimată la peste 50.000 de euro, conform declarațiilor de avere.

Presa locală a scris, la momentul respectiv, că pentru a putea facilita anumite tranzacții cu Tesloianu, procurorul DNA Emilian Eva a preluat și a clasat în doar patru zile dosarul în care cardiologul era acuzat de luare de mită.

Procurorul de caz de la care Emilian Eva a preluat dosarul a declarat în fața procurorilor DNA că intenționa să-l trimită în judecată pe medic.

Tesloianu se plângea de numărul pacienților

Doctorul Dan Tesloianu vorbea despre cât de mare este solicitarea pentru implantarea dispozitivelor intracardice, într-un interviu pentru Ziarul de Iași, în 2019.

Medicul spunea că zilnic sunt programați 12 pacienți, că se ajunge la 80 de proceduri de implantare a dispozitivelor intracardiace pe lună și că în primele 6 luni din 2019 au fost realizate 450 de astfel de operații.

Această intervenție chirurgicală se realizează în Iași doar la Clinica de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” și la Institutul de Boli Cardiovasculare. „Pacienţii trebuie să înţeleagă că viaţa cu aceste dispozitive «salvatoare de viaţă» nu este doar «lapte şi miere».

Controalele periodice sunt foarte importante şi pacientul trebuie să respecte datele stabilite, deoarece numărul bolnavilor pe care îi avem în evidenţă este foarte mare”, declara dr. Dan Tesloianu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`