ASF, sursă de profit pentru unii jurnalişti: Radu Soviani câştigă procesul cu ASF şi trebuie să primească despăgubiri. Vezi şi sumele încasate de Rareş Bogdan de la această instituţie

ASF, sursă de profit pentru unii jurnalişti: Radu Soviani câştigă procesul cu ASF şi trebuie să primească despăgubiri. Vezi şi sumele încasate de Rareş Bogdan de la această instituţie

Tribunalul Bucureşti a decis în data de 30 septembrie să îi dea dreptate lui Radu Soviani în procesul intentat de acesta Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF), obligând instituţia să îi plătească suma de 191.115 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii prestate şi neachitate, informează Hotnews.ro. Soviani a acuzat ASF că a încetat abuziv un acord cadru pe trei ani semnat în decembrie 2013 cu firma sa, RST Media, prin intermediul căreia furniza servicii de purtător de cuvânt pentru această autoritate.

Radu Soviani solicitase intanţei despăgubiri în valoare de 230.000 de euro. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Radu Soviani, fost director editorial al televiziunii The Money Channel, nu este singurul jurnalist care a primit bani de la ASF. Şi colegul său Rareş Bogdan, actualmente realizator al emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV, a primit de-a lungul timpului sume mari de bani de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (devenită ulterior ASF).

Astfel, potrivit jurnalul.ro, în perioada 2007 – 2008, firma lui Rareş Bogdan primea de la ASF suma de 308.708 euro, în urma a opt contracte. Ulterior, după ce Rareş Bogdan nu a mai primit bani de la ASF, acesta a devenit un critic virulent al “caracatiţei de la ASF”, atacând în termini duri salariile de aici şi contractele semnate de instituţie cu diverşi alţi beneficiari.

Vezi AICI lista completă a contractelor dintre firma lui Rareş Bogdan şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`