Panică în Târgu Jiu! Localnicii au prins frică de cutremure și s-au retras în sate: „Situația nu este tocmai liniștită”

Panică în Târgu Jiu! Localnicii au prins frică de cutremure și s-au retras în sate: Situația nu este tocmai liniștită
Foto: captura video.

În cursul nopții și în primele ore ale dimineții, zona județului Gorj a fost lovită de cel puțin opt cutremure, cel mai puternic având o magnitudine de 4,2. În urma cutremurelor, care au creat panică în rândul locuitorilor, mulți oameni și-au părăsit locuințele și s-au refugiat la țară.

Localnicii din Gorj, înspăimântați de cutremure

Potrivit primarului orașului Târgu Jiu, care a vorbit la postul de radio Digi FM, parcările din oraș sunt pe jumătate goale, iar acesta crede că mulți oameni s-au retras la țară din frica cutremurelor.

Cutremurele din ultimele zile au inclus două seisme cu magnitudinea de 5,2 și 5,7, care au declanșat o panică mai mare printre locuitori.

„Noaptea trecută au mai fost încă două cutremure în jurul a 4 grade pe Scara Richter, care s-au resimțit în toate localitățile județului Gorj. Sunt 200 ceva de replici. Vă dați seama că s-a generat așa o panică la nivelul comunității. Și situația nu este tocmai liniștită. (…)

Sunt foarte mulți, pentru că cel puțin 50% după apreciere pe care o fac în funcție de ocuparea locurilor de parcare din oraș. 50% erau libere, ceea ce înseamnă că cetățenii din zonele respective erau plecați undeva spre mediu rural”, a precizat primarul orașului, în cadrul unui interviu pentru digifm.

Panică în zona seismului

Edilul orașului Târgu Jiu spune că spitalele sunt sigure la un cutremur ca cel înregistrat marți, de 5,7, dar recunoaște că mai multe clădiri ar putea fi afectate la un seism mai mare.

„La spitalele din municipiu Târgu Jiu și spitale de pe raza județului Gorj nu sunt probleme. Din ceea ce știu eu, din evaluarea de acum două zile și din expertiza care s-a făcut ieri, nu ridică probleme foarte mari spitalele, cel puțin pentru un cutremur de nivelul celui care l-am avut acum două zile, de 5,7 pe scara Richter.

Acum, sincer să vă spun, doamne ferește, nu știu cum s-ar comporta și clădirile publice și clădirile colective deținute în proprietate privată în condițiile în care un eventual cutremur de intensitate mai mare ar putea să se producă pe raza municipiului Târgu Jiu”, a precizat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`