Meșterii populari se pregătesc pentru vânzarea mărțișoarelor de 1 Martie. Cât vor costa vestitorii primăverii

Meșterii populari se pregătesc pentru vânzarea mărțișoarelor de 1 Martie. Cât vor costa vestitorii primăverii
Foto: captura video.

Creațiile lor sunt adevărate capodopere, realizate cu abilitate și pricepere din sticlă sau lemn. Aceste mărțișoare pot fi purtate cu mândrie atât pe rever, cât și pe birou, aducând noroc pe tot parcursul anului.

Artiștii muncesc din zori până seara

O artistă din Mureș transformă lemnul în bijuterii unice sub forma de mărțișoare, fiecare model fiind creat manual de către ea. Cu 200 de modele la activ, artista muncește din zori până seara, în special acum, când 1 martie este aproape și mărțișoarele sale vor ajunge la un târg tematic din Brașov.

De 13 ani, creațiile sale își aduc aportul la colorarea sărbătorii care vestește sosirea primăverii. Deși munca depusă este minuțioasă și migăloasă, artista o face cu plăcere și bucurie.

„Sunt foarte multe personaje, de la flori, animale căței, pisici, fluturi, păsări, rock, viori, chitare. Fac lucruri care, obligatoriu, trebuie să îmi placă mie”, a afirmat  artistul plastic, Rodica Milășan, pentru protv.

Cât costă un mărțișor, în 2023

Potrivit sursei citate, prețul unui mărțișor din sticlă pornește de la zece lei și poate ajunge la 50 de lei, în funcție de complexitate, iar cele pictate pe lemn costă între 15 și 35 de lei.

„Din ianuarie ne-am apucat de lucru și zilnic, de dimineață până seara, lucrăm. Am văzut ce se cere și, de la an la an, ne reînoim modelele. Sunt foarte apreciate”, spune Emil Milășan, un alt artist plastic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital
18:55 - „Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est chiar când vine și viitura de pe Dunăre. România nu are niciun expert în evaluarea digurilor. 5 județe ar putea fi înghițite de ape
18:14 - Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”
17:11 - Simona Halep revine pe teren chiar săptămâna viitoare. La ce turneu va participa (VIDEO)
16:42 - Neamț: Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat
16:17 - Moody’s a revizuit în jos prognoza privind creșterea economică a României și anticipează un deficit bugetar de 7,5% din PIB. Agenția crede că actuala coaliție PSD-PNL va rămâne la putere și după alegeri