Israelul produce drone cu hidrogen. Care sunt avantajele acestora în agricultură sau domeniul militar

Israelul produce drone cu hidrogen. Care sunt avantajele acestora în agricultură sau domeniul militar
foto: hevendrones.com

Compania HevenDrones din Israel a anunțat producția drone pe hidrogen, ce pot fi folosite inclusiv atât în domeniul civil cât și cel militar.

Primul model lansat, H2D55, are opt elice, o autonomie de 100 de minute și poate transporta o greutate de 7 kg. Viteza maximă pe care drona o poate atinge este de 15 m/s – menționează Yahoo News.

Potrivit unor surse TechCrunch, modelul H2D55 costă câteva zeci de mii dolari.

Tehnologia funcționează în felul următor: hidrogenul dintr-un rezervor de înaltă presiune este introdus într-o pilă de combustie, unde reacționează cu oxigen și generează electricitate; pilele de combustie cu hidrogen folosite de HevenDrones sunt dezvoltate în parteneriat cu compania americană Plug Power.

Dronele sunt construite la comandă și personalizate pentru fiecare client în parte

HevenDrones va lansa alte două modele pe hidrogen în următoarele nouă luni, cu o autonomie mai mare și capacitate de transport mai ridicată decât H2D55.

În domeniul militar, dronele vor putea fi folosite pentru supraveghere sau pentru livrarea de echipamente medicale, muniții și provizii pe câmpul de luptă iar civilii vor putea folosi drona H2D55 pentru operațiuni agricole sau livrări de comenzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`