Ce spune Mircea Badea despre noua meserie apărută în România: „Cu toții suntem înnebuniți după confort”

Ce spune Mircea Badea despre noua meserie apărută în România: „Cu toții suntem înnebuniți după confort”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

De curând, Mircea Badea a vorbit despre noua meserie apărută în România, aceea de narator de cărţi.

Mai nou, oamenii preferă să asculte cărţi decât să le citească, astfel că s-au înregistrat audio-book-uri în limba română.

Ce a spus Mircea Badea despre cea mai nouă meserie din România

În țara noastră a apărut meseria numită narator de cărți în format audio. În cadrul emisiunii pe care o prezintă la Antena 3 CNN, Mircea Badea a vorbit în legătură cu acest subiect.

Potrivit acestuia, oamenii preferă confortul, acesta fiind motivul pentru care aleg cărțile înregistrate, în loc să le citească.

„Jurnalul Național zice: „Numărul celor care nu mai citesc cărți, ci le ascultă a crescut până când a justificat înregistrarea de audiobook-uri în limba română.” Pentru că cititul e greu la om, dar ascultatul e ușor. Cititul presupune un efort inclusiv vizual, ascultatul e mai comod.

Cu toții suntem înnebuniți după confort. (…) Știți ce mi-aș dori eu, dacă tot vorbim despre noua meserie, asta de a citi cărți astfel încât să te audă unii care nu au chef să citească și de aia citești tu pentru ei?

Am vorbit la Alexandria cu copilașii, e îngrozitor să recite Eminescu, e un mare deserviciu pe care i-l fac recitatorii lui Eminescu”, a spus Mircea Badea, potrivit fanatik.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`