Operatorii de pe litoral trag semnalul de alarmă: Plajele nu vor fi pregătite pentru 1 Mai

Operatorii de pe litoral trag semnalul de alarmă: Plajele nu vor fi pregătite pentru 1 Mai
Foto: Pixabay

Operatorii din turism atrag atenția că plajele de pe litoralul românesc vor rata minivacanța de 1 mai. Aceștia acuză Apele Române și Ministerul Mediului pentru că plajele nu vor fi pregătite la timp.

Problemele reclamate de operatorii din turism

Operatorii de la malul mării cer prelungirea contractelor de închiriere care au expirat anul trecut, acolo unde sunt plaje amenajate, cu construcţii pentru răcoritoare, agreement și sporturi nautice.:

“Ăştia doi ani, să fie prelungite contractele vechilor operatori, iar din 2026 sau când e terminat PUZ-ul atunci să se scoată, să se poată lotiza tot Litoralul Marii Negre, să se facă o licitație transparentă”, a susţinut Constantin Cârlan, operator de plajă, potrivit Antena3.ro.

Mulţi operatori de plajă se gândesc ca să renunţe la afacere, astfel încât este posibil ca multe suprafeţe nou inisipate să nu fie atribute nimănui.

„Vor să facă niște parcele de plaja de ordinul hectarelor, plaje cat mai mari. Pentru unele firme care vor veni, vor licita, iar noi care suntem cu activele efectiv pe plaje, vom fi nevoiți să subînchiriem de la aceste firme masive”, a declarat Nicolae Bucovala, patronatul Mamaia.

Pe litoral sunt în jur de 420 de operatori de plajă iar în acest moment mai bine de jumatate au contractele expirate. Dacă Guvernul nu va ține cont de doleanțele acestora, oamenii spun ca plajele nu vor fi gata la 1 mai sa își primească turisștii în condiții decente, așa cum s-a mai întamplat și în alți ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie