Cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume își caută un nou proprietar: „Este o pasiune costisitoare”

Cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume își caută un nou proprietar: Este o pasiune costisitoare”
Foto: pexels.com

În luna aprilie o să fie scoasă la licitație cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume, localizată în Africa de Sud, de către proprietarul acesteia, John Hume, din cauza costurilor colosale de întreținere.

Obiectivul proiectului este salvarea speciei, care din cauza braconajului este pe cale de dispariție, potrivit spuselor omului de afaceri, informează AFP.

Nu face niciun profit

John Hume este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Africa de Sud, în vârstă de 81 de ani. În anul 2009 el a inaugurat ferma pe o proprietate de 8.500 de hectare în nord-vestul ţării, iar în prezent găzduiește 2.000 de rinoceri albi şi are circa 100 de angajaţi.

În urmă cu un an, acesta a declarat că vrea să elibereze în fiecare an câte 100 de exemplare în natură.

„Creşterea rinocerilor este o pasiune costisitoare”, a specificat el luni pentru AFP, potrivit digi24.ro.

Hume este implicat în creșterea rinocerilor „de 30 de ani fără să facă profit”, deoarece această procedură este foarte costisitoare, îngrijirea unui singur exemplar până la patru ani ajunge să coste până la 500.000 de ranzi, adică 26.000 de euro.

Platinum Rhino, organizaţia care se ocupă de gestionarea crescătoriei a precizat în cadrul unui comunicat de presă că se află în căutarea „unui cumpărător, ideal o persoană sau o fundaţie, care să aibă pasiunea pentru conservarea rinocerilor şi mijloacele necesare pentru a continua creşterea acestor animale”, conform aceleiași surse.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`