Doi soți americani au murit îmbrățișați în pat, în cutremurul din Turcia. Cei doi se aflau acolo pentru un tratament de fertilizare

Doi soți americani au murit îmbrățișați în pat, în cutremurul din Turcia. Cei doi se aflau acolo pentru un tratament de fertilizare
Foto: Hepta - Zuma Press / Serdar Ozsoy

Trupurile a doi soți americani, care s-au mutat recent în Turcia pentru a-și îndeplini visul de a întemeia o familie, au fost descoperite în ruinele casei în care locuiau, îmbrățișați, în pat.

Alex și Veronika Ilgin s-au căsătorit în Orlando, Florida, în iulie anul trecut, iar la sfârșitul lunii ianuarie s-au mutat în orașul turcesc Iskenderun.

Cei doi soți au fost găsiți decedați sub ruine, îmbrățișați

Cei doi soți își doreau nespus de mult să devină părinții, iar scopul relocării a fost acela de a urma un tratament de fertilizare la o clinică specializată din această țară.

Visul lor a fost însă spulberat de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 de săptămâna trecută. Potrivit ultimului bilanț prezentat luni dimineață, în urma cutremurului care a zguduit Turcia și Siria au murit peste 36.000 de oameni.

Tinerii locuiau într-o clădire cu cinci etaje, ce a fost complet distrusă de cutremur, după cum a spus cel mai bun prieten al lui Alex, Vasilious Poulos.

„Fratele lui Alex cu echipa de salvare i-au găsit sub dărâmături și au confirmat că erau încă în pat, ținându-se în brațe, cu o placă din beton deasupra lor”, a spus Poulos. „Nici nu au avut timp să se ridice din pat și poate nici nu și-au dat seama ce se întâmpla”.

Poulos a spus că cei doi soți s-au mutat în Turcia visând la o familie, dar și-au pierdut viața. „Nici măcar nu au apucat să primească veștile bune pe care le așteptau de atâta timp”, a spus el, potrivit Digi24.

Zeci de persoane au fost arestate pentru modul în care au fost construite clădirile

Zeci de persoane au fost arestate în Turcia fiind considerate responsabile pentru modul în care au fost construite clădirile care s-au prăbușit în urma cutremurului de săptămâna trecută. Printre cei reținuți sunt și antreprenori.

Potrivit ministrului turc al Mediului, Murat Kurum, 24.921 de clădiri din regiune fie s-au prăbușit, fie au fost avariate grav în urma cutremurului.

Calitatea lucrărilor de construcție în țară aflată într-o zonă seismică activă a intrat în atenția autoritășilor în urma cutremurului.

Vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat că 131 de suspecți au fost identificați până acum drept responsabili pentru prăbușirea unora dintre miile de clădiri din cele 10 provincii afectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)