Poliția din Israel: Palestinienii din Ierusalimul de Est au accesul interzis în Orașul Vechi pentru următoarele două zile

Poliția din Israel: Palestinienii din Ierusalimul de Est au accesul interzis în Orașul Vechi pentru următoarele două zile
Foto: citizen.co.za

Poliția Israeliană a interzis accesul palestinienilor din Ierusalimul de Est în Orașul Vechi timp de două zile. Această decizie vine ca urmare a două atacuri în care și-au pierdut viața doi israelieni și mai mulți au fost răniți. Astfel, în incinta vechiului oraș vor putea intra doar israelienii rezidenți în Orașul Vechi, turiștii, proprietarii de magazine și elevii.

Poliția declară că această măsură este menită să blocheze accesul în zonă a majorității palestinienilor din Ierusalimul de Est, care locuiesc în afara Orașului Vechi. Totuși, li se va permite accesul arabilor de naționalitate israeliană, potrivit The Guardian.

Totodată, doar bărbații musulmani de peste 50 de ani, autorizați să intre în Orașul Vechi, au permis accesul pe Esplanada Moscheilor.  Această măsură este folosită cu regulalitate în perioade de tensiuni.

În noaptea de sâmbătă spre duminică doi palestinieini au ucis doi israelieni în urma unui atac cu cuțite. Palestinienii au fost omorâți, la rândul lor, de polițiștii israelieni.

În aceeași noapte, sute de israelieni au protestat împotriva atacurilor palestiniene, iar mass media regională scrie despre ”perpetua neglijență” a premierului Bejamin Netanyahu în a înfrunta problemele actuale de securitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`