Manifest de amploare la Madrid pentru susținerea sistemului public de sănătate. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă

Manifest de amploare la Madrid pentru susținerea sistemului public de sănătate. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă
Foto: Twitter

Sute de mii de oameni au manifestat, duminică, la Madrid, pentru susţinerea sistemului public de sănătate din regiunea capitalei spaniole.

În ultimele luni, sistemul este afectat de lipsa de personal și de resurse.

Manifest la Madrid pentru susținerea sistemului public de sănătate

Manifestanţii, printre care s-au numărat și foarte mulți angajați din sistemul sanitar, au defilat din diverse puncte ale capitalei către zona primăriei, scandând și afișând mesaje precum: „Sănătatea nu se vinde, se apară!”, scrie AFP, citată de ProTV.

Potrivit Prefecturii, s-au strâns aproximativ 250.000 de manifestanți. Organizatorii manifestației afirmă că s-au adunat aproape un milion de oameni.

Este a treia manifestație în ultimele trei luni

Protestatarii au cerut ca guvernul regional să aloce mai multe resurse şi au acuzat-o pe şefa guvernului regional că favorizează sistemul privat, în detrimentul celui public.

Aceasta reprezintă a treia manifestaţie de amploare organizată în ultimele trei luni la Madrid, după cele din 13 noiembrie şi din 15 ianuarie, la care au participat sute de mii de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`