Telenovela horror: O fostă prostituată româncă și un pictor italian au jefuit și ucis un octogenar îndrăgostit de femeie. Anchetatorii au fost șocați de modul cum și-au pierdut mințile italienii amorezați

Telenovela horror: O fostă prostituată româncă și un pictor italian au jefuit și ucis un octogenar îndrăgostit de femeie. Anchetatorii au fost șocați de modul cum și-au pierdut mințile italienii amorezați
Georgeta Vâlceanu și Fabrizio Faiola. facebook/ Fabrizio Faiola,

Prima curte de apel din Roma s-a pronunțat în cazul lui Fabrizio Faiola, un pictor în vârstă de 36 de ani din Fondi, și Georgeta Vaceanu, o româncă de 25 de ani, acuzată că l-a ucis pe croitorul Umberto Esposito, în vârstă de 82 de ani, găsit mort în mediul rural din Terracina, provincia Latina, pe 24 martie 2017, relatează presa italiană.

Croitorul se îndrăgostise, de fapt, de româncă, o fostă prostituată. Se presupune că a copleșit-o cu cadouri, mergând chiar până la a o „elibera” din rețeaua de prostituție prin plata unei sume mari de bani. Italianul ar fi continuat să-i dea bani chiar și atunci când s-a logodit cu Faiola, fostul său client.

Judecătorii au confirmat pedeapsa de 30 de ani emisă în primă instanță și au redus-o pe cea a fetei la 19 ani. Instanța a decis să recunoască circumstanțele atenuante generice ale tinerei, conform Fanpage.it.

Amândoi l-ar fi șantajat și ar fi obținut de la acesta sume mari de bani.

Trupul croitorului a fost găsit legat de copacul respectiv după zece zile, mai scrie sursa citată.

Pasiunea pensionarului i-a furat nu doar mințile și banii ci și viața

Pentru cei doi, procurorii ceruseră o condamnare pe viață.

Potrivit celor reconstituite de anchetatori, croitorul a fost răpit și ucis.

După zece zile, cadavrul său a fost găsit în mediul rural din Terracina, având mâinile și picioarele legate.

Bărbatul ar fi fost client al Georgetei, obligată să se prostitueze când a ajuns în Italia din România; s-a îndrăgostit de ea, i-a dat daruri, i-a dat bani și a reușit, contra cost, să o elibereze de exploatatorii ei.

Deși avea datorii, el a continuat să o susțină, dar între timp s-a logodit cu Faiola, de asemenea un fost client.

Pentru a fura și mai mulți bani de la croitor, cei doi l-au răpit, l-au ținut prizonier și i-au furat cardul de credit; bătrânul, însă, a murit asfixiat din cauza modului în care l-au legat.

Crima a fost tema unor controverse și, conform unei decizii a unei instanțe din Peninsulă, femeia va avea parte de un nou proces

Îndrăgostit lulea, octogenarul ar fi continuat să-i dea bani chiar și după ce s-a logodit cu Faiola, un fost client însă această generozitate urma să o regrete.

Potrivit anchetei, un cuplu format dintr-o româncă și un italian ar fi responsabili de oribila crimă. Anchetatorii bănuiesc că cei doi l-au adormit pe bătrând, apoi l-au dus într-o zonă izolată a orașului Pontine unde l-au lăsat legat de mâini și de picioare de un copac, lăsându-l să agonizeze până a murit.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație au decis că procesul împotriva inculpaților Fabrizio Faiola și Georgeta Vâlceanu trebuie rejudecat; cei doi sunt acuzați de uciderea croitorului Umberto Esposito, prima sentința împotriva lor fiind anulată.

Dosarul este acum transferat la o altă secție iar judecătorii au acceptat pledoaria avocaților apărării, Maurizio Forte și Benedetta Orticelli – relatează publicația din diaspora.

Telenovela horror: românca le-a sucit mințile italienilor dar nu s-a mulțumit cu atât

Potrivit publicației italiene Fanpage, faptele datează din anul 2017.

Fabrizio Faiola, în vârstă de 36 de ani, originar din orașul Fondi, și Georgeta Vâlceanu, de naționalitate română, sunt anchetați pentru moartea lui Umberto Esposito. Amândoi sunt judecați pentru infracțiunile de omor și răpire. În primă instanță, sentința a fost de treizeci de ani de închisoare pentru italian și nouăsprezece pentru româncă.

Curtea de Casație a menținut excepția privind circumstanțele agravante recunoscute de Curtea de Apel, urmând să aibă loc un nou proces. Procurorul general ceruse închisoare pe viață pentru amândoi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`