Psihologul Mirela Zivari, după cazul din Bacău: Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, iar școala devine arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile (VIDEO)

Psihologul Mirela Zivari, după cazul din Bacău: Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, iar școala devine arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Psihologul Mirela Zivari a vorbit despre cazul din municipiul Bacău, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a explicat că și copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei victime ale unor abuzuri, „iar școala devine pentru ei arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile acumulate”.

Psihologul Mirela Zivari, pe B1 TV, despre violența în școli și cazul de la Bacău

Psihologul a explicat că și copiii care a inițiat agresiunea „are nevoie de suport”.

„Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, abuzuri care se întâmplă în familie, în comunitate, iar școala devine pentru ei arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile acumulate. Există, însă, clar în acest caz, ca în, de altfel, foarte multe altele, o situație care s-a tot repetat și care putea să fie preîntâmpinată”, a declarat Mirela Zivari.

„Nu vom elimina întru totul formele de joacă dură, tendințele de tachinare, răutățile dintre copii, însă putem, dacă există interes, dacă există un plan de acțiune antibullying în fiecare școală să îi identificăm pe cei care sunt cu aceste acumulări de frustrare, copiii inițiatori, putem să identificăm și victimele, de asemenea, și să știm încă de la începutul anului școlar ce ar trebui să facem și pe cine ar trebui să protejăm”, a continuat ea.

„Atât copilul agresat, cât și cel care a făcut aceste oribile fapte au nevoie de ajutor. Și el, la rândul său, chiar dacă acum atenția și blamul se duce către el, are nevoie de suport. Este vorba cel mai probabil de copii care provin din familii destrămate, unde agresiunea este la ea acasă, de umilințe pe care le-a suferit el însuși, și atunci ajunge într-o astfel de situație. Insistența de fiecare dată este pe prevenție, iar prevenția se face prin acea comisie care se instituie în fiecare unitate școală la început de an, prin activitățile de antibullying și prin a interveni atunci când o joacă dură se tot repetă”, a mai spus psihologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)
13:48 - Protestatarul Marian Ceaușescu, dus la secția de Poliție după ce i-a strigat președintelui Iohannis ”borfaşule”. El acuză că a fost bătut de jandarmi. Ce amendă a primit (VIDEO)
13:35 - Incident electoral în Cluj-Napoca! Urnă mobilă trimisă fără poliție la un alegător
13:08 - Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din București, pentru prezidențiale și pentru referendum. Președintele nu a făcut, însă, declarații la secția de votare (VIDEO)
13:06 - Tentativă de fraudă în Ploiești: Bărbat prins încercând să voteze la două secții diferite
12:53 - George Simion acuză fraude electorale: “Nu poți avea buletine ștampilate dinainte și nu poți avea oameni care intră doi în cabina de vot” (VIDEO, GALERIE FOTO)