Vrancea: Autocar cu 15 ucraineni, blocat în Năneşti, după ce drumurile din zonă au fost închise din cauza viscolului

Vrancea: Autocar cu 15 ucraineni, blocat în Năneşti, după ce drumurile din zonă au fost închise din cauza viscolului
Foto simbol: Pixabay

Un autocar cu 15 ucraineni a rămas blocat în Năneşti, Vrancea, după ce drumurile din zonă au fost închise din cauza zăpezii și viscolului. Într-un final, ei au reușit să plece, cu freza în fața autocarului.

Stare de alertă în Vrancea din cauza viscolului

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a vorbit pentru Agerpres despre dispozițiile pe care le-a dat în contextul în care meteorologii au anunțat din timp că vremea se va înrăutăți.

„De ieri după-amiază am dispus colegilor mei să ia legătura cu toate Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, cu prioritate cele din zona de sud, şi toate localităţile s-au pregătit cu spaţii de cazare temporare, în care puteau pune la dispoziţie cetăţenilor chiar şi paturi, dar cel puţin căldură, alimente, băuturi calde, până când aceştia puteau să-şi reia deplasarea fără riscuri. (…) De asemenea, forţele de ordine şi-au ridicat gradul de alertă şi şi-au mărit efectivele prezente în teren, pentru a putea dirija sau limita accesul în zonele cu risc”, a declarat Nicușor Halici.

Mai multe drumuri din țară, inclusiv din Vrancea, au fost închise sâmbătă din cauza condițiilor meteo. Mai multe microbuze şi autocare au rămas înzăpezite.

Sâmbătă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat stare de alertă în acest județ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`