Virgil Popescu: „Principala cauză a accidentului de la Cariera Jilț a fost transportul muncitorilor cu o mașină de transport marfă” / Solicitarea premierului Nicolae Ciucă (VIDEO)

Virgil Popescu: „Principala cauză a accidentului de la Cariera Jilț a fost transportul muncitorilor cu o mașină de transport marfă” / Solicitarea premierului Nicolae Ciucă (VIDEO)
Sursa Foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat că, potrivit concluziilor preliminare din raportul Corpului de control, principala cauză a accidentului mortal de la Cariera Jilț e transportul muncitorilor cu o mașină de transport marfă. „Am cerut remedierea urgent a condițiilor de transport persoane, e în procedură de verificare parcul auto”, a precizat ministrul.

Popescu a mai declarat că a dispus extinderea controlului la toate achizițiile de la Complexul Energetic Oltenia. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a solicitat ca activitatea de control să fie extinsă la structurile de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Energiei.

Virgil Popescu, despre cauzele accidentului de la Cariera Jilț

„Principala cauză (a accidentului) a fost că cele două echipe de reparații au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, care nu putea transporta persoane, împreună cu ehipamentele. S-au răsturnat pe un drum foarte accidentat, principala cauză fiind folosirea unui autovehicul de transport marfă, fără protecție pentru persoane”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a confirmat că mașinile puse la dispoziția muncitorilor sunt vechi de peste 40 de ani.

Popescu a mai afirmat că a dispus extinderea controlului la toate achizițiile făcute de Complexul Energetic Oltenia. El a insistat că „drumurile ar trebui făcute în mod profesionist” și că a cerut „remedierea de urgență a condițiilor de transport persoane”.

„Am considerat că e o gravă eroare de management ca șeful de tură din momentul accidentului să fie promovat ca șef de carieră și am cerut schimbarea sa din funcție. Alte două persoane au fost identificate în concluziile preliminare ca fiind direct implicate”, a mai spus ministrul Energiei.

El a mai precizat că a cerut ca în maxim 15 zile să fie prezentat un plan clar de lucru în condiții de siguranță.

Control extins după accidentul de muncă de la Cariera Jilț

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a cerut ca verificările să fie extinse la structurile de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Energiei: „Și veți pune la dispoziția organelor de cercetare penală toate datele”.

Ministrul Virgil Popescu a mai susținut în acest context că a dispus ca toate companiile din industria energetică să facă o evaluare a activității și a riscurilor, pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Ciucă a remarcat că „e foarte bine, doar că e un pic târziu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`