Theodor Paleologu: „România Educată” a fost întotdeauna o păcăleală. Toate sloganele lui Iohannis sunt niște formule de o găunoșenie absolută. „Pas cu pas”, adică tot pe loc, pe loc, pe loc (VIDEO)

Theodor Paleologu: „România Educată” a fost întotdeauna o păcăleală. Toate sloganele lui Iohannis sunt niște formule de o găunoșenie absolută. „Pas cu pas”, adică tot pe loc, pe loc, pe loc (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Theodor Paleologu a ironizat sloganurile pe care le-a promovat președintele Klaus Iohannis în timpul campaniilor electorale și de-a lungul mandatelor, sâmbătă, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, spunând printre altele că „România Educată” a fost „întotdeauna o păcăleală”.

Theodor Paleologu, pe B1 TV: Sloganele lui Iohannis, niște formule de o găunoșenie absolută

Intelectual a ironizat sloganurile președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că au fost toate „niște formule de o găunoșenie absolută”.

„N-a spus nimic clar, a fost întotdeauna o păcăleală «România Educată». Toate sloganele astea ale lui Iohannis sunt niște formule de o găunoșenie absolută. «România lucrului bine făcut» (…) mie mi se pare una dintre cele mai mari păcăleli din istoria gogoșilor electorale române. După aia, «Pas cu pas», adică tot pe loc, pe loc, pe loc, «România Educată»… «România Normală» e ambiguă formula pentru că nu știi exact ce înseamnă «România normală». Tu l-ai luat în serios vreodată?”, a declarat Theodor Paleologu.

Cât despre proiectul prezidențial „România Educată”, el a mai spus: „Eu tare mă tem că și dezbaterile ar fi foarte haotice, îți spun sincer. Așa cum poate reiese din ce spuneam mai devreme, aici nu e vorba doar de incapacitatea lui Iohannis de a face orice, ne-am dumirit cu asta. Cred că, iarăși, e mai profund, din păcate, pentru că sistemul e bolnav și sunt foarte mulți oameni care au interes ca această boală să se perpetueze”.

„Eu n-am mare încredere în minister – adică nu că n-am mare încredere, n-am nicio încredere în Ministerul Educației, în specialiștii din Ministerul Educației, în rectori (…). Din păcate, sistemul educațional românesc e atât de viciat încât nu cred că poate genera o schimbare semnificativă în bine din interior, chiar nu cred lucrul acesta”, a adăugat Theodor Paleologu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`