Un sistem de apărare antirachetă ar fi fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin (VIDEO)

Un sistem de apărare antirachetă ar fi fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin (VIDEO)
Foto: captura video.

După ce pe 19 ianuarie unele canale de Telegram din Rusia au scris că pe acoperișurile mai multor clădiri din Moscova au fost instalate sisteme de apărare antiaeriană, pe 20 ianuarie, „Sirena”, proiect media al echipei lui Alexei Navalnîi, a scris că și în apropierea reședinței lui Vladimir Putin ar fi fost fixat un astfel de sistem. Sursa citată a publicat o înregistrare video care ar fi fost făcută pe 6 ianuarie 2023 și transmisă redacției „Sirena” de un cititor, notează zdg.

Sisteme de apărare, instalate în apropierea reședinței prezidențiale

„Un cititor a trimis la redacția Sirena o înregistrare video realizată încă din 6 ianuarie în apropiere de satul Zarecie din districtul Odințovo din Moscova. Reședința lui Vladimir Putin din Novo-Ogarevo se află la 10 kilometri de locul instalării.

Cititorul susține că a descoperit instalația din cauza sunetului puternic. Acesta presupune că ar fi vorba de un Panțir S1”, scrie „Sirena”, publicație care aparține echipei de investigații a lui Alexei Navalnîi.

Moscova se pregătește de bombardamente

Sisteme de apărare antiaeriană Panțîr au fost instalate pe clădiri administrative din Moscova pentru a intercepta aeronave și rachete inamice. Unul dintre aceste sisteme se află chiar pe acoperișul Ministerului Apărării din Moscova, iar altele au fost amplasate pe clădiri din apropierea Kremlinului.

Potrivit oficialilor militari ruși, aceste sisteme pot fi folosite și pentru a intercepta amenințări mai mici, cum ar fi dronele militare sau comerciale.

De asemenea, oferă o protecție suplimentară unităților de apărare aeriană împotriva atacurilor inamice din aer. Primul model a fost finalizat în 1995 și era echipat cu un radar 1L36.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`