Ion Cristoiu: Motivarea DNA "este un pamflet" care poate duce la plecarea lui Dragnea din funcția de președinte interimar al PSD, însă nu la condamnare

Ion Cristoiu: Motivarea DNA "este un pamflet" care poate duce la plecarea lui Dragnea din funcția de președinte interimar al PSD, însă nu la condamnare

Procurorii DNA susțin în motivele de apel depuse la ÎCCJ că pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare pe care Liviu Dragea a primit-o în dosarul „Referendumul” este una simbolică în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite, iar pedeapsa a fost greșit individualizată.

În acest context, jurnalistul Ion Cristoiu, a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, că motivarea DNA „este un pamflet” care poate duce, cel mult, la plecarea lui Dragnea din funcția de președinte interimar al PSD,  însă nu la condamnare și că este normal ca procurorul să ceară o pedeapsă mai aspră.

„M-a surprins un singur lucru în motivarea primei instanțe: executanții au primit 3 ani, iar cel care a pus la cale (Dragnea – n.r) a primit un singur an. Ori rechizitoriul e cusut cu ață albă, ori ceva e în neregulă”, a precizat jurnalistul.

Ziaristul a mai declarat că se așteaptă chiar la o achitare a lui Liviu Dragnea, deoarece „orice decizie e posibilă fără un impact negativ prea mare”.

Referitor la o eventuală candidatură a lui Dragnea la conducerea partidului, Cristoiu a precizat că dacă se va hotărî să facă acest lucru înseamnă că a fost asigurat.

„Am plecat de la premisa că Liviu Dragnea nu e nebun să candideze pentru șefia PSD. Să știi că ai pistolul la tâmplă și să te înscrii în cursă, înseamnă că cineva ți-a garantat că nu e glonț pe țeavă”, a mai spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`