Prețurile imobiliarelor din România, la cote ireale: Un apartament în Cluj costă jumătate de milion euro, mai mult decât un penthhouse Dubai

Prețurile imobiliarelor din România, la cote ireale: Un apartament în Cluj costă jumătate de milion euro, mai mult decât un penthhouse Dubai

Prețurile caselor și apartamentelor din România sfidează salariile românilor, printre cele mai mici din UE, și ajung la cote aproape ireale: pe site-urile de imobiliare, sumele ajung să le depășească uneori pe cele din Occident sau chiar din Dubai.

Și din acest motiv, multe proprietăți postate la prețuri exagerate din mediul online ajung să rămână nevândute, doar cu eticheta „de vânzare”, ani la rând.

Este și cazul unui apartament în blocul Semilună, din cartierul Plopilor din Cluj care a ajuns la preț de duplex la marginea orașului sau chiar de penthouse în Dubai – relatează Știrile de Cluj.

Este cazul unui apartament de 135 de mp, cu patru camere, este scos la vânzare cu suma halucinantă de… 520.000 euro.

Prețurile cresc în Cluj de la an la an

Prin comparație, în februarie 2021, publicația citată relata despre un alt apartament de 95 de mp, din același bloc, care se vindea cu 200.000 de euro.

”Știm faptul că acest tip de oferte ies foarte rar pe piața, tocmai de aceea doresc sa iti prezint acest apartament PREMIUM situat în acest bloc UNIC, langa Parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Știi ca ai ales apartamentul potrivit încă din momentul în care deschizi bariera automata de la intrarea în curtea blocului.

Prezenta paznicului non-stop langa bariera, curtea imprejmuita si supravegherea video iti confirma faptul ca familia ta locuiește într-un loc sigur.

Intri în garajul din subteran și alegi unul dintre cele 2 locuri pe care le detii.

De asemenea, iti poti incarca cu usurinta masina electrica, locurile de parcare fiind prevăzute cu contor separat pentru stația de încărcare. Urci cu liftul la etajul 5 și te intampina apartamentul tău de 4 camere cu o suprafață generoasă de 135 de mp, lucru ce ne confirma ca și pentru dezvoltator calitatea vieții și confortul familiei au fost importante”, scriu agenții imobiliari, în descrierea apartamentului, conform presei locale, despre un apartament cu o terasă de 16 mp catalogat ”confort sporit”.

În 2020, prețurile începeau de la 1.800 euro/mp iar azi sunt 3.851 de euro/mp

Clujul, cel mai scump oraș din România, este în topul scumpirilor imobiliare; conform datelor imobiliare.ro, în august 2020, deci înainte ca preţurile pieţei rezidenţiale din principalele oraşe să explodeze și mai mult, erau în felul următor, după cum relatează publicația amintită:

1. ClujNapoca – 1.811 euro/mp, plus 11% faţă de acum un an;

2. Bucureşti – 1.357 euro/mp, plus 0,4% faţă de acum un an;

3. Timişoara – 1.293 euro/mp, plus 3,9% faţă de acum un an;

4. Constanţa – 1.234 euro/mp, plus 7,3% faţă de acum un an;

5. Braşov – 1.197 euro/mp, plus 4,5% faţă de acum un an;

6. Iaşi – 1.080 euro/mp, plus 4% faţă de acum un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`