Crucea Roșie Română, participant la exercițiul MAI pentru organizarea taberelor de refugiați în România

Crucea Roșie Română, participant la exercițiul MAI pentru organizarea taberelor de refugiați în România
Foto: EuropaFM

Din pricina valurilor de refugiați care afectează întreaga Europă, România a început primele exerciții privind primirea unui număr de 500 de refugiați în țara noastră. Crucea Roșie Română, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne participă la un exercițiu privind testarea capacităților operaționale și de organizare a taberelor temporare pentru persoanele care ar solicita o formă de protecție în România, informează Agerpres.

Conform sursei citate, Crucea Roșie a răspuns solicitării de a participa la exercițiul privind organizarea taberelor pentru refugiați, solicitare venită din partea MAI.

Pentru cele două tabere aflate în țara noastră în apropierea localității Lunga și în zona Stamora Moravița din județul Timiș, Crucea Roșie Română a pus la dispoziția MAI un număr de 86 de corturi, 249 de paturi pliante, 1.956 de saci de dormit, dar și 1.000 de pachete alimentare( alimente greu perisabile, precum conserve, paste, ulei, făină, bulion, etc.). Pentru asigurarea igienei, Crucea Roșie a pus la dispoziție 940 de pachete igienice formate din săpun, pastă de dinți, șampon, periuțe, spumă de ras, dero, etc.

MAI precizează într-un comunicat de presă că desfășoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns a României pentru fluxurile migratorii.

Din cauza deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, autoritățile române au intensificat în ultimele săptămâni măsurile de siguranță la frontiera țării noastre cu Serbia.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este fondată în 1876 și este membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege la asistență în caz de dezastre naturale, cataclisme, războaie, etc. Politica Crucei Roșii se bazează pe respectul față de demnitatea umană, fără discrimare de orice fel, apartenență politică sau socială.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`