Europarlamentar român: Ucraina, Grecia şi criza migranţilor ne spun ceva grav despre viitor. Ar trebui să înţelegem că Europa nu e pe mâini sigure în formula Deutscland UE Alles

Europarlamentar român: Ucraina, Grecia şi criza migranţilor ne spun ceva grav despre viitor. Ar trebui să înţelegem că Europa nu e pe mâini sigure în formula Deutscland UE Alles
Foto: Facebook/Traian Ungureanu

Imigranții sosiți în Europa ar putea schimba cursul civilizației. Admitem sau nu, refugiații au alte valori și altă cultură față de cea a occidentalilor, iar acest lucru se va vedea în curând.

“Civilizațiile nu mor asasinate, ci se sinucid”, spunea Arnold Toynbee. Europarlamentarul roman Traian Ungureanu susține idea lui Toynbee și afirmă că Germania a deschis deja tratatul de “tehnica sinuciderii”.

“Pentru a duce o tragedie pînă la capăt şi pentru a o încheia ca lumea, cu scena plină de cadavre, e nevoie, mai întîi, de ceva extraordinar. De o îmbinare perfectă de ceaţă, iluzii, încredere şi orbire. E nevoie de dispariţia adevărului. Iar cel mai bine ascuns adevăr al zilelor pe care le trăim e că europenii nu vor migranţi. Umblă vorba că doar esteuropenii nu vor migranţi. Dar pe europenii din Vest i-a întrebat cineva? Şi a pus cineva întrebarea corectă: vreţi să vă schimbaţi cultura şi să trăiţi sub alte valori? Comitetele hipiote care agită pancarte în faţa gărilor seamănă cu orice altceva, dar nu cu un sondaj”, scrie eurodeputatul într-un articol pentru Adevărul.

Europenii nu vor pe imigranți din două motive: frică și dezgust. Atitudinea oamenilor de rând este justificată. Oamenii din Africa, dar mai ales cei din Orientul Mijlociu, au demonstrat de multe ori că nu au scrupule și milă.

“Din frica de cei ce au arătat, şi la ei acasă şi la noi acasă, că sînt în stare de orice oroare, că se pricep să pună bombe în copii, să taie capete încet şi să omoare democratic mulţimi alese la întîmplare.

Celălalt motiv e dezgustul faţă de o lume care s-a discreditat universal. O lume care nu mai iese din războaie şi din căsăpiri de frate şi soră, o lume care trece în fiecare zi ultimul prag al umanităţii şi se simte ca acasă în infern. Aşa arată lumea plină de viscere, fanatsim şi bestialitate a Orientului Mijlociu”, sxplică Ungureanu

Faptul că Germania crede că umanismul poate “seduce” fanatismul nu este rău. Dar, dacă ei au decis să primească mii de oameni din Africa și Asia nu obligă și România sau alte statele ale UE să urmeze același exemplu.

„Germania a decis să primească refugiaţi în România. Absurd. Pentru o mai bună administrare a absurdului, Germania a decis să pună la bătaie democraţia. Adică a inventat cote de refugiaţi şi a fugit cu ele în Parlamentul European pentru a le parfuma democratic prin vot. Am avut onoarea să vortez împotrivă şi degeaba. Cifrele de refugiaţi trimise de Junker şi Merkel în Parlament au ajuns, oricum, moarte la vot”, adaugă europarlamentarul român.

Refugiații au început deja să provoace tensiuni în UE. Mai rau, aceștia pot rupe Europa în două.

“Să privim bilanţul terapeutic prezidat de Germania. Nu există criză pe care UE să n-o fi agravat sub tutelă germană.

La un loc, Ucraina, Grecia şi criza migranţilor ne spun ceva grav despre viitor. Ar trebui să înţelegem că Europa nu e pe mîini sigure în formula Deutscland UE Alles”, conchide Traian Ungureanu.



Urmăriți B1TV.ro și pe
`