Zelenski consideră că unele țări au dat dovadă de o atitudine „meschină” față de situația Ucrainei

Zelenski consideră că unele țări au dat dovadă de o atitudine meschină față de situația Ucrainei
Volodimir Zelenski Foto: Hepta - DPA Images

Volodimir Zelenski a declarat vineri, 13 ianuarie, în cadrul unui interviu pentru televiziunea publică poloneză, că unele țări care au refuzat să ofere ajutor Ucrainei au dat dovadă de o atitudine ”meschină” sau au susținut-o doar ”la telefon”, relatează agenţia EFE.

Ucraina a decis să-şi ”reevalueze” aliații, deoarece nu toate țările au susținut-o împotriva invaziei ruse, a explicat Zelenski.

Polonia a fost un adevărat prieten

Preşedintele ucrainean consideră Polonia şi vecinii săi baltici, mai exact Lituania, Letonia şi Estonia, ca fiind prieteni adevărați ai ţării sale. ”Nu ne-au sprijinit la telefon, ci au fost cu noi în Ucraina. Aceasta este o prietenie adevărată şi în asta constă o alianţă”, a spus el, potrivit ziare.com.

Zelenski a mai adăugat că atitudinea de care au dat dovadă în ultimele luni liderii ”ţărilor mari, precum Olanda, Franţa, Germania sau Spania” a fost foarte importantă.

”Sunt multe lucruri pe care numai Andrzej (Duda) şi cu mine le cunoaştem, chestiuni despre care am discutat fără a folosi mijloace speciale de comunicare interguvernamentală, doar prin WhatsApp. Aşa a fost cazul în primele zile de război şi mai târziu. Avem o relaţie personală foarte strânsă”, a povestit Zelenski despre relația sa cu președintele polonez, conform aceleiași surse.

Volodimir Zelenski a încheiat interviul cu un mesaj pentru compatrioţii săi refugiaţi în Polonia din cauza conflictului. Acesta le-a cerut să ”rămână ucraineni” şi să arate ”un mare respect pentru naţiunea poloneză”, în ciuda faptului că s-au intersectat și cu ”lucruri care nu le plac sau obiceiuri diferite”. De asemenea, el a mai adăugat că la finalul războiului  ”trebuie să revină în ţara lor, întrucât pentru ei luptăm”.

”Războiul se va termina şi suntem siguri că se va termina cu o victorie, niciun alt rezultat nu este o opţiune”, a specificat Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`