Alina Gorghiu: Discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea

Alina Gorghiu: Discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea

Alina Gorghiu a declarat că liberalii au început deja discuțiile cu partidele politice pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, care va fi depusă luni, informează Mediafax. Aceasta a mai afirmat că săptămâna viitoare vor avea discuții și cu UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea.

„Vreau să vă spun că discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început, le vom face toată săptămâna viitoare şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR”, a declarat copreședinta liberalilor, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai PNL, care s-a desfășurat la Poiana Brașov.

Gorghiu a mai spus că speră ca, până săptămâna viitoare când urmează să aibă loc discuţii cu partidele din coaliţia de guvernare, Oprea și Dragnea să dea dovadă de ”echilibru și prudență”.

Copreședinta PNL a mai fost întrebată dacă discuțiile se vor desfășura cu liderii de partide, nu cu fiecare parlamentar în parte.

„Cele două nu se exclud. Vom avea o discuţie atât cu liderii de partide politice parlamentare, cât şi cu fiecare parlamentar în parte. Şi sperăm că vor fi de data aceasta cu succes”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai afirmat că le-a cerut lui Dragnea și lui Oprea „să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis”.

„Tot ce a ţinut de PNL, ca demers legal, constituţional a fost făcut. Acum mingea este în terenul domnului Dragnea, al domnului Oprea şi vom vedea ce decid, mai mult decât să le solicităm să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis”, a afirmat Gorghiu.

Aceasta a mai transmis că luni moțiunea va fi depusă luni în Parlament, iar pe 24 septembrie va fi citită. Cel mai probabil, pe 28-29 septembrie va avea loc votul pe moţiune: ”Luni o vom depune şi tot atunci vom vedea care este calendarul. Luni, pe 24 septembrie va fi citirea şi, probabil, 28-29 septembrie votul pe moţiune, nu este bătut în cuie. Ştiţi că termenele se stabilesc în Parlament de Birourile Permanente reunite”.

Liviu Dragnea a spus vineri că o eventuală moţiune de cenzură a PNL nu are şanse să fie votată. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`