Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să aibă mai mult sprijin din partea NATO: „Discursul pentru uși deschise nu este suficient”

Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să aibă mai mult sprijin din partea NATO: „Discursul pentru uși deschise nu este suficient”
Volodimir Zelenski Foto: Hepta - DPA Images

În cadrul unei întâlniri cu omologii săi polonez și lituanian, în orașul Liov, președintele Volodimir Zelenski a menționat că Ucraina necesită mai mult ajutor decât promisiunea unor uși deschise din partea NATO.

Ucraina vrea mai mult sprijin din partea NATO

Președintele ucrainean vrea ca Alianța Nord-Atlantică să îi ofere Ucrainei mai mult decât ușa deschisă la summitul din iulie de la Vilnius. Zelenski a menționat că țara are nevoie de „pași fermi” dacă vrea să adere la organizația transatlantică.

„Pentru moment, doar sprijinul de la colegii din NATO şi sprijinul sub forma discursului despre uşi deschise nu sunt suficiente pentru Ucraina. Mai precis, nu este suficient pentru a motiva statul … soldaţii noştri”, a declarat Zelenski la întâlnirea cu omologii săi polonez și lituanian.

În septembrie 2022, Ucraina a solicitat o procedură rapidă de aderare la NATO, în urma acesteia, țara are ușa deschisă la summitul din iulie de la Vilnius, potrivit digi24.ro.

„Avem nevoie de paşi în faţă. Decizia va fi la Vilnius, aşteptăm cu nerăbdare paşi fermi, contăm pe ceva mai mult decât uşi deschise”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`