Volodimir Zelenski nu se mai mulțumește cu discursul despre „uşi deschise”. Ucraina vrea să intre în NATO

Volodimir Zelenski nu se mai mulțumește cu discursul despre uşi deschise. Ucraina vrea să intre în NATO
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook/ Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski este de părere că NATO nu a făcut destule pentru a ajuta Ucraina și vrea integrarea acesteia în alianță.

Şeful statului ucrainean a declarat miercuri că vrea mai mult de la alianţă decât promiterea unei uşi deschise la summitul ce se va desfășura în iulie la Vilnius. De asemenea, a mai spus că ţara sa necesită ”paşi fermi” pentru alăturarea la organizaţia transatlantică, relatează Reuters şi AFP.

Accelerarea măsurilor de aderare

Ucraina a cerut în luna septembrie, după şapte luni de la începerea invaziei ruse, o procedură rapidă de alipire la NATO, iar în ciuda faptului că alianţa a promis o politică a uşilor deschise faţă de Ucraina, nu a specificat dacă o să accelereze măsurile către o posibilă aderare a ţării la organizaţie, informează agerpres.ro.

”Pentru moment, doar sprijinul de la colegii din NATO şi sprijinul sub forma discursului despre uşi deschise nu sunt suficiente pentru Ucraina. Mai precis, nu este suficient pentru a motiva statul … soldaţii noştri”, a explicat Zelenski când se afla în oraşul Liov din vestul ţării, unde a avut loc întâlnirea cu omologii săi polonez şi lituanian.

”Avem nevoie de paşi în faţă. Decizia va fi la Vilnius, aşteptăm cu nerăbdare paşi fermi, contăm pe ceva mai mult decât uşi deschise”, a mai adăugat şeful statului ucrainean, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`