4.400 de imigranți au intrat vineri în Ungaria

4.400 de imigranți au intrat vineri în Ungaria
Foto: romanialibera.ro

Un responsabil de la Budapesta a anunțat că peste 4.000 de imigranți au intrat vineri în Ungaria și că închiderea graniței croato-ungare urma să fie terminată la miezul nopții, informează AFP, citată de Agerpres.

3.000 de imigranți au ajuns pe teritoriul ungar până la lăsarea srrii, dar numărul lor a ajuns la 4.400  până la ora locală 22.00, a informat Gyorgy Bakondi, consilier în cadrul guvernului.

Acesta a mai susținut că la granița croato-ungară gardul a fost amplasat pe o lungime de 28 de kilometri din cei 41 de kilometri, cât au fost prevăzuți. Lucrarea urma să fie terminată până la miezii nopți, la ea contribuind 500 de soldați.

El s-a mai referit și la un tren croat, care a transportat 800 de migranți în Ungaria și care a fost însoțit de 40 de polițiști croați înarmați, catalogându-l drept „incident de frontieră fără exemplu”.

Autoritățile ungare le-au acuzat pe cele croate că încurajează imigranții să treacă ”ilegal” granița sa. La rândul ei, Croația a afirmat că a ajuns la un acord cu Budapesta pentru ca Ungaria să permită tranzitul migranților „vulnerabili”.

Croația a devenit noua rută de exil pentru imigranți după închiderea completă a graniței sârbo-ungare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`