Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia

Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia
Introducerea vizelor de către Serbia pentru mai multe țări, inclusiv India și Tunisia, din cauza presiunii UE de a opri migrația ilegală, a fost apreciată de Austria care resimte primele efecte ale demersurilor de frânare a acordării de azil după scăderea evidentă a solicitanților de azil din Tunisia și din India.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne al Austriei, desfășurarea unor controale intensive ale poliției a fost crucială pentru scăderea ratelor de azil, relatează SchengenVisaInfo.com, citată de G4media.

„Eliminarea intrării fără viză pentru cetățenii indieni și tunisieni este o măsură importantă pentru a limita sfera de acțiune a crimei organizate – mafia traficului de persoane. Datorită scăderii puternice a numărului de solicitanți de azil tunisieni și indieni, frâna acordării de azil începe să aibă efect”, a menționat ministrul de Interne Gerhard Karner.

Potrivit oficialului, în perioada cuprinsă între jumătatea lunii decembrie și primele zile ale anului 2023, arestările legate de această problemă au scăzut cu 70%

Măsura introdusă de statul sârb a afectat grav baza de afaceri a mafiei traficului de persoane

Numărul de cereri de azil depuse de indieni și tunisieni în Austria a depășit 30.000 numai anul trecut, ajungând la 1.000 într-o singură săptămână, până la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit World Data Info, 39.867 persoane au solicitat azil în Austria pe parcursul anului 2021, 12.022 de cereri fiind acceptate și 9.297 refuzate. Rata totală de acceptare a fost de 56,4% iar principalele țări de origine pentru solicitanți au fost Siria (16.281), Afganistan (739), Maroc (1.920), Somalia (1.695), Pakistan (1.362), Irak (1.052) și Bangladesh (1.027).

Conform Trading Economics, numărul solicitărilor de azil în Austria a fluctuat în timpul anului, cele mai mari rate fiind înregistrate în octombrie (17.980) iar cele mai scăzute (3.105) în februarie. În perioada ianuarie – octombrie 2022, în Austria au fost depuse 89.210 cereri de azil.

Cea mai relevantă rută pentru Austria în 2022 a rămas ruta estică a Mediteranei, care pleacă din Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România și Ungaria, ajungând până în Austria.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:55 - Prima ninsoare consistentă a umplut pârtiile din stațiunile de schi: „Nimeni nu se aștepta să ningă în noiembrie”
11:54 - Diana Șoșoacă s-ar fi filmat în cabina de vot. Scandal la secția de votare unde a votat europarlamentara. Poliția Capitalei face cercetări
11:32 - Traian Băsescu a mers să voteze pentru prezidențiale: „Sunt convins că românii vor ieși la vot și vor alege bine” / „Să știți că nu mă duc în Congo, doar am amenințat” (VIDEO)
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”