Conducerea ROMATSA, despre faptul că frații Micula au pus poprire pe fondurile instituției: ROMATSA nu are nicio calitate în acest litigiu, motiv pentru care ne vom apăra prin instanțele belgiene (VIDEO)

Conducerea ROMATSA, despre faptul că frații Micula au pus poprire pe fondurile instituției: ROMATSA nu are nicio calitate în acest litigiu, motiv pentru  care ne vom apăra prin instanțele belgiene (VIDEO)
Foto: B1 TV

Oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula, patronii European Drinks, au pus poprire pe fondurile ROMATSA, în încercarea de a recupera o datorie de milioane de euro. În acest context, noil șef al ROMATSA, Florin Cârnu, declarat că instituția pe care o conduce nu are nicio calitate în acest litigiu și că se va apăra cu ajutorul instanțelor belgiene.

”ROMATSA nu are nicio calitate în acest litigiu, motiv pentru  care ne vom apăra prin instanțele belgiene. Noi am luat cunoștință de acest litigiu prin notificarea făcută de Eurocontrol, pin care ni se spune că banii cuveniți ROMATSA sunt blocați în urma unui act de executare silită a acestor bani. Niciodată ROMTASA nu a avut niciun fel de relație contractuală cu firmele familiei Micula”, a explicat directorul ROMATSA.

”Este vorba de poprire pe banii cuveniți ROMATSA până la concurența sumei de 85 de milioane de euro. Banii încasați de la Eurocontrol pe o perioada de o jumătate de an. Neîncasarea acestor bani va complica existența instituției pe un termen destul de important”, a mai declarat Cârnu.

”Începând cu data de 9, de când a apărut ordinul de executare silita, ROMATSA nu a primit niciun ban. Deocamdată operăm în condiții de siguranță conform standardelor. Noi facem toate demersurile ca sa stopăm executarea silită.  Executarea silită nu împiedică plata salariilor. Pe noi ne interesează să ne apărăm drepturile în instanță, să blocăm executarea ordinului de executare silită. Celelalte probleme sunt ale statului român.  Pentru a face ca ROMATSA să funcționze în continuare, conform tuturor standardelor, noi am luat decizia să ne apărăm în instanță”, a mai subliniat directorul ROMATSA.

Reacția conducerii ROMATSA, după ce frații Micula au pus poprire pe fonduri

Urmăriți B1TV.ro și pe
`