„Medeea timpurilor moderne”: O femeie din Grecia și-a omorât toate cele trei fiice, în trei ani

Medeea timpurilor moderne: O femeie din Grecia și-a omorât toate cele trei fiice, în trei ani
Foto: Pixabay.

O femeie de 34 de ani va fi judecată la Atena, începând de luni, pentru uciderea celor trei fiice sale în trei ani. Cazul a provocat un val de furie în Grecia. Criminala a fost adusă la proces cu vesta antiglonț.

Femeia a fost numită „Medeea timpurilor moderne”

Roula Pispirigou, o femeie de 34 de ani, este judecată la Înalta Curte din Atena pentru „tentativă de omucidere intenționată cu premeditare” și „omucidere intenționată cu premeditare”.

Femeia este suspectată că, în ianuarie 2022, a otrăvit-o pe fiica sa cu ketamină, o substanță utilizată în principal în medicina veterinară ca anestezic și analgezic.

De asemenea, Roula Pispirigou este acuzată că a ucis-o pe Malena, de 3 ani și jumătate, în 2019, și pe Iris, de 6 luni, în 2021. Infirmiera care este cunoscută sub numele de „Medeea timpurilor moderne” sau „Medeea din Patras” susține că este nevinovată.

Al doilea copil, Malena, a fost mai întâi declarată decedată din cauza unei insuficienţe hepatice, iar Iris, din cauza unui stop cardiac, însă noi expertize efectuate de medici legişti după decesul suspect al Georgianei au dezvăluit că ele au murit prin asfixiere, notează digi24.

Detalii neștiute despre cele trei cazuri

Oamenii legii susțin că Roula Pispirigou a încercat să își omoare fiica Georgina încă din aprilie 2021, când aceasta a devenit tetraplegică după un atac de convulsii.

Noi expertize realizate de medici legiști după moartea suspectă a Georgianei au arătat că celelalte două fete au murit prin asfixiere. Roula Pispirigou a fost adusă la proces purtând o vestă antiglonț din cauza mâniei publice provocate de cazul său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`