Zece milioane euro: Suma cerută în instanță de rudele românilor decedați la Veliko Tarnovo

Zece milioane euro: Suma cerută în instanță de rudele românilor decedați la Veliko Tarnovo
Foto: Pixabay

Rudele românilor decedați în accidentul din 6 august 2022, din apropierea satului Kuțina, din Veliko Târnovo, despăgubiri de peste 10 milioane de euro; singurul inculpat din dosar este șoferul turc de autocar, care e încă în arest în țara vecină.

Autocarul înmatriculat în România transporta 26 de pasageri, cetăţeni români şi  străini.

Suma de peste 8 milioane de euro, a fost solicitată doar de rudele Elenei C. una dintre româncele care și-au pierdut viața în accidentul amintit; avocații familiei cer ca și copilul victimei să primească cinci milioane de euro, precum și 1.000 de euro întreținere lunară, în timp ce pentru mama și cei doi frați ai femeii se solicită câte un milion de euro fiecare, scrie site-ul radioului BNR, citat de Libertatea.

Despăgubirile cresc

Moștenitorii însoțitoarei din autocarul zdrobit, Nicoleta Loredana M., au solicitat plata de daune morale de două milioane de euro, iar pagubele materiale au fost cerute în lei – menționează sursa citată.

Unul dintre răniți, Marius A., solicită 50.000 de euro daune morale iar suma pentru daune morale și patrimoniale împotriva șoferului Cengiz Can și a companiei de asigurăr ce urmează să fie adusă în calitate de inculpat civil în instanță, urmează să se mărească și mai mult.

Procesul este programat pentru 20 ianuarie 2023, la Judecătoria Veliko Târnovo

Examinările au arătat că autocarul mergea cu 130 km/h pe o porțiune de drum cu limită de viteză de 80 km/h.

După accident, o echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Târnovo pentru a acorda asistenţă diplomatică cetățenilor români.

Patru persoane, dintre care trei români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc anul trecut, în Bulgaria, pe 06 august, în zona Veliko Tarnovo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`