Nicușor Dan, despre noul PUG pentru București: Am reușit să deblocăm această situație. Prima versiune va fi gata până la finalul anului 2023

Nicușor Dan, despre noul PUG pentru București: Am reușit să deblocăm această situație. Prima versiune va fi gata până la finalul anului 2023
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că la sfârșitul anului 2022 s-a reușit semnarea actului adițional care permite reluarea actualizării Planului Urbanistic General, o primă versiune a noului PUG urmând să fie gata până la finalul anului 2023, transmite HotNews.ro.

Nicușor Dan, precizări despre noul PUG pentru București

Edilul a vorbit despre această situație, marți, într-o conferință de presă.

„După cum știți, în 2013 Primăria Capitalei a semnat cu un consorțiu condus de Universitatea de Arhitectură un contract pentru revizuirea Planului Urbanistic General. Din păcate, execuția acestui contract s-a blocat în 2014, a fost o intensă corespondență, a venit și Curtea de Conturi, a fost o situație juridică care părea fără ieșire. Am reușit să deblocăm această situație și la sfârșitul anului 2022 am semnat actul adițional pentru realizarea actualizării PUG-ului, ca să ne apucăm de lucru în ianuarie 2023”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit primarului, actul adițional prevede că o primă versiune a noului PUG va fi realizată în decursul anului 2023, termenul de predare fiind luna decembrie.

„Începând din 2024 această documentație va merge la avizare. Seprăm ca acest proces să fie cât mai rapid ca să avem un document juridic aplicabil cât mai repede”, a precizat el.

Cel mai mare oraș al țării ar fi trebuit să aibă un nou PUG în 2016, în baza contractului semnat între Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism în 2013, însă proiectanții susțin că municipalitatea nu a putut să furnizeze toate datele necesare pentru elaborarea documentației, în contextul în care s-au schimbat patru primari de la semnarea contractului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`