România, țara care înregistrează cea mai mare creștere din UE a vânzărilor din industria HoReCa

România, țara care înregistrează cea mai mare creștere din UE a vânzărilor din industria HoReCa
Foto: Pixabay.com

Deși în perioada pandemiei de COVID-19 industria HoReCa a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse, România înregistrează cea mai mare creștere din UE a vânzărilor din restaurante, baruri și cafenele.

În primul an pandemic, industria HoReCa din România a suferit o scădere de aproximativ 28% în ceea ce privește vânzarea în restaurante, baruri și cafenele.

România are cea mai mare creștere din UE a vânzărilor din industria HoReCa

După pandemia de COVID-19, industria HoReCa s-a bucurat de un adevărat succes în ceea ce privește vânzarea din localuri și restaurante. Datele Comisiei Europene arată că vânzările au crescut cu 57,4%, fiind și cea mai semnificativă majorare din UE.

În anul 2021, atât industria HoReCa din România cât și cea din Bulgaria și Polonia au înregistrat un nivel al cifrei de afaceri mai mare decât înainte de pandemie, conform economica.net.

Printre țările în care cifra de afaceri a fost mai mare în 2021 decât în 2020 se numără și Croația (34,2%), Spania (31,1%) și Bulgaria (30,3%). În 2020, Croația, Spania și Bulgaria au înregistrat un declin mult mai mare decât în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`