Turiștii greci din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată statul român. Ce spune avocatul șoferului

Turiștii greci din autocarul care a lovit limitatorul de la Pasajul Unirii vor să dea în judecată statul român. Ce spune avocatul șoferului
Imagine cu autocarul care a forțat intrarea în Pasajul Unirii din Capitală. Foto: Inquam Photos / George Călin

Turiștii greci din autocarul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală vor cere socoteală autorităților române în Instanță. Mai mulți turiști greci au anunțat că dau în judecată statul român pentru pagubele pe care le-au suferit în urma accidentului.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului care îi transporta pe turiștii greci, a declarat pentru B1 TV că limitarea circulației în pasaj a fost slab semnalizată:

“De la Parcul Tineretului și până la Pasajul Unirii există o singură semnalizare, un avertizor pe partea dreaptă a drumului, înainte de intrarea în tunel, cu câțiva zeci de metri. În momentul în care te apropii și ești paralel cu el  există posibilitatea să nu îl vezi cum altfel s-a și întâmplat și cu ocazia asta depășești acel loc”.

Avocatul a mai precizat că înălțimea pasajului a fost diminuată semnificativ în urma ultimelor lucrări:

“Acest poasaj la originea lui a avut o înălțime de 4 metri și 10, dar în urma multiplelor intervenții, pentru că s-a dorit a nu se repara în esență și a se acoperi anumite porțiuni a ajuns să nu mai măsoare ca înălțime nici măcar 3,5 metri. Oare există un autocaratât de mic să treacă sub 3,5 metri?

Nu era normal în condițiile în care niciun autocar nu poate intra acolo să existe un parapet mai îndreptat către direcția opusă să nu le permită niciunuia dintre cei care nu au drteptul să intre în pasaj, nu trebuia să existe avertizoarele care să spună că nu au acces, că înălțimea este necorespunzătoare? E o vină care aparține cuiva”.

Avocatul șoferului exclude posibilitatea ca șoferul să fi condus cu viteză în momentul producerii accidentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`