Agențiile de turism se tem că românii ar putea să își anuleze rezervările la munte de Revelion din cauza lipsei zăpezii / Traian Bădulescu: „Majoritatea turiștilor nu merg acum pentru schi sau sporturi de iarnă”

Agențiile de turism se tem că românii ar putea să își anuleze rezervările la munte de Revelion din cauza lipsei zăpezii / Traian Bădulescu: Majoritatea turiștilor nu merg acum pentru schi sau sporturi de iarnă
Sursa Foto: Facebook/ Pârtie de Schi

Lipsa zăpezii la munte din cauza temperaturilor mult mai scăzute pentru această perioadă a anului îi sperie pe agenții de turism că românii ar putea să își anuleze vacanțele de Revelion. Cu toate acestea, consultantul în turism Traian Bădulescu a precizat în emisiunea „Politica zilei”, cu Ioana Constantin, că rezervările la munte pentru noaptea dintre ani nu sunt în pericol pentru că românii nu vor căuta în această perioadă să practice sporturile de iarnă:

„Problema cu partea de schi și sporturi de iarnă va fi în perioada post-revelion, ianuarie-martie, când să sperăm că vom avea ceva zăpadă. Am văzut că în ultimii ani, de când s-a schimbat vremea, zăpadă avem mai mult în februarie, început de martie.

Din ce știu eu din partea agențiilor nu își anulează de Revelion românii rezervărilor. Sunt poate turiști care se gândesc poate să își rezerve în funcție de starea vremii după 15 ianuarie. Majoritatea nu merg pentru schi sau sporturi de iarnă ci pentru a-și petrece un Revelion frumos în stațiunile montane. De mai mulți ani este o problemă și la nivel european schimbarea climatică, nu mai avem zăpadă ca înainte, dar repet, majoritatea aleg revelionul pentru tradiții”.

Traian Bădulescu a mai precizat că ofertele cele mai scumpe sunt de regulă cele care se rezervă primele:

„Numai o cină festivă de Revelion în București, la un hotel de patru sau de cinci stele poate să ajungă la 150-250 de euro de persoană, cine merge acolo își asumă aceste costuri. Aceste hoteluri s-au umplut totuși primele. Vorbim de maxim câteva mii de locuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`