Zeci de persoane salvate într-o singură zi de salvamontiști. Unde au fost solicitați să intervină

Zeci de persoane salvate într-o singură zi de salvamontiști. Unde au fost solicitați să intervină
foto: Salvamont Romania

Salvamontiştii au primit, în ultimele 24 ore, 37 apeluri pentru diferite intervenții de urgență.

În urma acţiunilor au fost salvate un număr de 44 persoane. Dintre acestea, 16 au fost predate reprezentanţilor Ambulanţei sau SMURD pentru asistență medicală sau pentru a fi transportate la spital iar o persoană a murit, fiind trimisă la IML.

De-asemenea, Salvatorii montani au primit 39 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană sau despre domeniile schiabile.

Zonele unde au fost solicitați salvamontiștii

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 37 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au transmis salvamontiștii din România, joi, într-o postare pe Facebook.

Astfel, s-au primit 8 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 7 apeluri pentru Salvamont Prahova, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova, câte  3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi Salvamont Sibiu, câte două apeluri pentru Salvamont Cluj şi Salvamont Maramureş, precum şi câte un apel pentru Salvamont Gorj, Salvamont Săcele, Salvamont Predeal, Salvamont Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`