Cântăreața Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani

Cântăreața Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani
Sursa foto: Captură ecran YT

Linda de Suza, cântăreață franceză de origine portugheză, a murit vineri într-un spital din Gisors, oraș din regiunea Normandia. Solista a fost internată din cauza unei insuficiențe respiratorii, fiind pozitivă la COVID-19.

Linda se Suza, cu numele real Teolinda Joaquinna de Sousa Lanca, s-a născut pe 22 februarie 1948 la Beringel, în sudul Portugaliei. Ea a fost considerată regina programelor de varietăți.

A murit Linda de Suza, cântăreața avea 74 de ani

„Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza”, a menționat Fabien Lecoeuvre, un agent de presă.

În urma dificultăților respiratorii pe care artista le întâmpina, aceasta a fost transferată la spitalul din Giros: „foarte devreme chiar în această dimineață”, „pentru insuficiență respiratorie, fiind totodată pozitivă la COVID-19”, a adăugat agentul de presă.

Linda de Suza a fost foarte populară în anii 1980 în Franța. Artista a atras atenția printr-o povestire a trecerii sale împreună cu fiul ei a frontierei franceze, având asupra ei doar „o valiză de carton”. Experiența a fost surprinsă în cartea „La Valise de carton”, lansată în 1984. Cartea a fost vândută în peste 2 milioane de copii, conform agerpres.ro.

Cântăreața s-a făcut remarcată și prin oscilația între muzica franceză și acordurile portugheze. Ultimele apariții ale Lindei au fost în 2015-2017, atunci când a susținut turneul intitulat „Age Tendre”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios