Maternitatea unui spital din Herson, oraș aflat în sudul Ucrainei, a fost lovită de bombardamentele rusești, susține Kyrylo Tymoșenko, vicepreședintele biroului prezidențial ucrainean, potrivit CNN.
„Au bombardat locul în care s-au născut astăzi doi copii. Înainte de atac, doctorii au reușit să finalizeze o cezariană. În instituție sunt 5 femei după naștere. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit”, a declarat Tymoșenko, marți, prin intermediul Telegram.
Russians shelled the maternity ward of the hospital in Kherson. 2 children were born there today.
Before the attack, doctors managed to complete a caesarean section.
Miraculously, no one was injured. Both doctors and patients were in the shelter. #russiaisaterrorisstate pic.twitter.com/0NFMJ0O4El
— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) December 27, 2022
Russians shelled a maternity ward in Kherson hospital.
Luckily, mothers, babies and doctors were in a shelter and were left unharmed. pic.twitter.com/ybcSMf2Xlf
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) December 27, 2022
Bombardamentele rusești au afectat și infrastructura civilă din Antonivka, regiunea Herson, și orașul Herson, susține Statul major general al forțelor armate ucrainene, care spune că au fost înregistrate victime în rândul civililor.
Amenințarea reprezentată de atacurile aeriene și loviturile cu rachete asupra infrastructurii critice rămâne valabilă în întreaga Ucraină, în contextul ofensivei rusești pe direcțiile Bakhmut și Avdiivka, precum și al tentativei de a îmbunătăți situația tactică pe direcția Lyman, susține armata ucraineană.
Mai avem drum lung până la momentul în care va vorbi diplomația, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, acolo unde a comentat evoluțiile războiului din Ucraina.
„Aș sublinia faptul că și președintele Macron vorbește de soluții, soluții de discuții și de negocieri de pace, garanții de securitate pentru toate părțile implicate în conflict. Tot Macron spune că soluția militară nu este cea mai bună soluție. Iată că se vorbește din partea Ucrainei de o soluție militară alături de o soluție diplomatică. Totuși, armele vorbesc și vor vorbi în continuare, deci mai avem un drum lung – mă refer la timp și nu numai, la pierderi, la costuri – pentru a ajunge ca diplomația să vorbească”, a explicat Virgil Bălăceanu.