Sirian refugiat: „Unchiul de la Constanța ne-a spus să nu mergem in România. Germania e mai bună”

Sirian refugiat: „Unchiul de la Constanța ne-a spus să nu mergem in România. Germania e mai bună”
Foto: aktual24

Imigranții iau cu asalt Europa. Toți vor să ajungă în Occident, cu precădere în Germania. Deși UE a stabilit o cotă de aproximativ 6.000 de imigranți pentru țara noastră, aceștia ocolesc România.

“Unchiul meu care locuiește la Constanța de 25 de ani a spus să nu venim în România. Ne-a vorbit despre tot: cultură, oameni, școli…Germania e mai bună”, spune un immigrant din Siria pentru RFI.

Sirianul, aflat acum la Budapesta, spune că a plecat din țara sa din cauza războiului și că s-ar întoarce oricând pe meleagurile natele, dar să fie o zonă sigură. Totodată, acesta spune că nu au venit în Europa pentru a comite atacuri, ci că vor o viață liniștită și o țară în care să poată trăi și studia.

Nu suntem walking deads. Nu atacăm pe nimeni. Doar nu bem bere. Sunt musulman, dar nu fac probleme. Mă rog Dumnezeului meu. Am încredere că mă pot controla. Cei care nu se pot controla și au venit aici probabil că au ales o destinație greșită”, spune musulmanul.

„Siria e o țaă  foarte frumoasă. Dar războiul a distrus-o. Germania e mai bună pentru a studia și a trăi, a daugă acesta.

Despre țările mululmane vecine, sirianul spune că le-au închis granițele, că acolo nu găsesc sprijin sau milă.

În Dubai nu ne place nimeni. În Dubai și în Arabia Saudită oamenii sunt foarte rasiști cu musulmanii. Sunt țări de afaceri. Noi nu avem destui bani ca să începem o afacere acolo.

Arabia Saudita și țările Golfului au o graniță foarte închisă. Nimeni din Siria nu poate ajunge acolo. Ei nu sunt musulmani adevărați. Un musulman adevărat își ține ușa deschisă celor săraci”, mai spune bărbatul venit din Siria.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`