Record: 5.809 imigranți au intrat duminică în Ungaria

Record: 5.809 imigranți au intrat duminică în Ungaria
Foto: infobrasov.net

5.809 imigranți au intrat numai duminică pe teritoriul Ungariei, cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare a deciziei autorităților de la Budapesta de a închide ermetic frontiera cu Serbia, informează AFP, citată de Agerpres.

Acesta este un adevărat record care îl bate chiar și pe cel înregistrat sâmbătă de 4.330 de sosiri.  Începând din 15 septembrie, trecerea peste gardul de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul graniței cu Serbia va fi pedepsită cu închisoarea.

Site-ul ungar index.hu notează că Servia va încerca ”să forțeze” luni intrarea în Ungaria a unui număr de 25.000-30.000 de imigranți, înainte de intrarea în vigoare a acestei legi. Serbia ar urma să furnizeze imigranților un număr mare de autobuze pentru a le permite să ajungă în Ungaria, mai arată site-ul, care citează surse ungare.

Imigranții vor încerca să ajungă mai ales în Germania și în Suedia, așa cum au făcut alte zeci de mii de persoane în ultimele luni. Totuși, Germania a anunțat duminică reintroducerea temporară a controalelor de la frontiera cu Austria pentru a stopa acest aflux.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`