Organizația Cooperării Islamice solicită ONU să trimită o forță internațională de menținere a păcii în Siria

Organizația Cooperării Islamice solicită ONU să trimită o forță internațională de menținere a păcii în Siria
Foto: russia-insider.com

Organizația Cooperării Islamice a solicitat trimiterea în Siria a unei forțe internaționale de menținere a păcii sub egida ONU, în vederea stabilizării țării, informează AFP, citată de Agerpres.

Solicitarea a fost înaintată Consiliului de Securitate ONU, în urma unei reuniuni a OCI dedicată crizei provocate de exodul refugiaților în state vecine Siriei precum Iordania, Liban și Turcia, precum și în Europa.

Potrivit organizației, care se consideră vocea musulmanilor din întreaga lume, actuala criză a refugiaților are drept cauză principală ”crimele de război comise de regimul sirian”.

”Reuniunea a insistat asupra responsabilității colective a tuturor națiunilor, mai ales a celor membre ale OCI, și le invită să-și deschidă larg porțile pentru refugiații sirieni, într-un gest de compasiune și de solidaritate islamică”, se arată într-un comunicat al OCI.

În comunicat se mai salută ”generozitatea” Turciei, Iordaniei, Irakului, Libanului și Egiptului, care au primit refugiați, deși resursele și capacitățile lor sunt limitate.

Reuniunea OCI a fost organizată în contextul în care state musulmane bogate precum Arabia Saudită sau EAU refuză să primească refugiați.

Organizația Cooperării Islamice are 57 de membri, fiind ca mărime a doua cea mai mare din lume după ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`